Gubbels & Co


De koffiekan is hét stijlicoon van beeldend kunstenaar Klaas Gubbels.
In veel kunstwerken zien we deze vorm in gestileerde vorm terug net als tafels, kopjes, flessen etc.

De workshop die ik geef, is gebaseerd op deze gestileerde vormen.
Na een korte introductie over de kunstenaar en de te gebruiken materialen maak je een ontwerp en ga je vervolgens aan de slag met acrylverf op een stevige drager (canvasboard, mdf).
Verder zal ik e.e.a. vertellen over compositie, kleurgebruik en zeggingskracht van het werk.

Het resultaat is een schilderij met een moderne strakke uitstraling in zwarten, grijzen of felgekleurd met stippen of strepen,
dat bewust alle wetten rondom perspectief en diepte negeert.

Er wordt met duidelijke instructies en voorbeelden gewerkt, zodat iedereen uit de voeten kan, ongeacht ervaring.

De workshop geef ik in mijn ruime en lichte atelier in Leiden (gratis parkeren in de straat). Minimum aantal deelnemers: 4
Prijs varieert – afhankelijk van het aantal deelnemers tussen 30 en 35 euro inclusief materialen, koffie/thee/fris en wat lekkers.
Voor groepen, groter dan 8 deelnemers geldt een ander tarief.
Duur van de workshop: circa 3,5 uur.

Recensies workshop Gubbels& Co

Dank voor de geweldige workshop ‘Gubbels & Co’!

Ik vond het een geweldige ervaring om twee dimensionaal door middel van gebruiksvoorwerpen emoties proberen uit te drukken met acrylverf op doek.
Als beginneling op schildersgebied vond ik de workshop enorm leerzaam, mede door jouw heldere en inspirerende manier van vertellen en instrueren.
Van tevoren wist ik niet dat ik het in zou hebben om te schilderen, en ik had zeker niet op een dergelijk leuk resultaat gerekend!

Graag word ik de toekomst uitgenodigd voor een volgende workshop!

——

“Ik begon aan de workshop zonder eigenlijk te weten waar ik aan begon. De naam Gubbels zei me wel iets, maar was het een persoon of een stijl? Al snel werd duidelijk wat de bedoeling was en voor een moment zakte de moed me in de schoenen. Hoe moest ik als leek met totaal geen teken/schilder ervaring dit aan gaan pakken.
Maar met de nodige uitleg, de juiste handvatten en motiverende woorden gingen we aan de slag.
Na de eerste schetsen en het besluit, ja hiermee gaan we verder, kreeg ik er heel veel plezier in. En wat werkt het ontspannend!

Irma heeft veel kennis, een heldere uitleg en weet op een gezellige manier de workshop te begeleiden. Je krijgt veel vrijheid binnen het project maar toch de juiste instructies/ correcties dat het wel in de Gubbels stijl blijft.

Ik kan deze workshop absoluut aanraden, het resultaat mocht er wezen. En het is zoveel leuker dan in eerste instantie verwacht!
Een super leuke ontspannende middag waar je door het tastbare resultaat nog lang van na kan genieten. Ik hou me absoluut aanbevolen voor nieuwe workshops die ongetwijfeld gaan volgen. 


Workshop Gubbels&co

workshop-02

Workshop Gubbels & co

Workshop Gubbels & co

Workshop Gubbels & co