De kunst van het droedelen


Droedels zijn de automatische tekeningetjes die je bijvoorbeeld maakt tijdens een vergadering of een telefoongesprek. De krabbeltjes die vroeger je schoolagenda of randen van je schrift sierden.

Droedelen lijkt een nutteloze bezigheid, maar niets is minder waar. Tijdens het droedelen fantaseren je hersens er ongeremd op los en borrelen als vanzelf de spontane ideeën op. Droedelen is dus een prima hersengymnastiek. Mensen die tekeningetjes maken die niet veel van het brein vergen , dwalen daardoor minder snel met hun gedachten af. Hierdoor nemen ze meer op van wat er gezegd wordt.

Deze creatieve droedels kunnen echter ook op zichzelf staan. Tekeningetjes die van niemendalletjes tot ware kunstwerken verheven worden.

In deze zeer rustgevende workshop ga je aan de slag met fineliner en papier en werk je via automatische krabbels en andere vingeroefeningen uiteindelijk een volwaardige tekening uit die in een mooie strakke lijst mee naar huis gaat.

Er wordt met duidelijke voorbeelden en instructies gewerkt, zodat iedereen uit de voeten kan ongeacht tekenervaring.

De workshop geef ik in mijn ruime en lichte atelier in Leiden (gratis parkeren in de straat).

De prijs varieert – afhankelijk van het aantal deelnemers tussen 25 en 35 euro inclusief materialen en lijst, koffie/thee/fris en wat lekkers

Voor groepen, groter dan 8 deelnemers geldt een ander tarief.

Duur van de workshop: circa 3 uur.

Voor deze workshop kun je je alleen als groep aanmelden;minimum aantal deelnemers: 4.